Γλυκό με μπισκότα Βιολάντα

Υλικά
15 μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ σε διάφορες γεύσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό λεμόνι
2 κουτ. ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
15 κουτ. γλυκού μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού
1 κουτ. σουπ. βούτυρο
Αμύγδαλα ή ότι άλλο έχουμε
4 κρόκους αβγού
2 φλιτζάνια νερό κρύο

Εκτέλεση για σιρόπι:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και μια λεμονόκουπα και τα ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει το βράσιμο, ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά και μετά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση γλυκού:
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κούπα του τσαγιου κορν φλάουρ και 2 κούπες του τσαγιού κρύο νερό της βρύσης, ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει. Αφού διαλυθεί το κορν φλάουρ, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε το ξίσμα λεμονιού (αν θέλουμε και lime) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει αρκετά. Έπειτα βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά 2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε με το χέρι τους 3 κρόκους των αβγών και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Εν συνεχεία προσθέτουμε το βούτυρο, που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το μισά ψιλοκομμένα αμύγδαλα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Πέρνουμε ένα ένα τα μπισκότα, τα βρέχουμε από πάνω με το κρύο σιρόπι ( με τη βοήθεια ενός κουταλιού) και τα τοποθετούμε στη βάση ενός τσέρκι, καλύπτωντας και τα κενά με επιπλέον στρώσεις μπισκότων. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω στα μπισκότα λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, προσθέτουμε την κρέμα της κατσαρόλας και ρίχνουμε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Μπορούμε να τοποθετήσουμε το γλυκό και σε ατομικά ποτήρια και να γαρνίρουμε από πάνω με σπιτική μαρμελάδα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Πηγή: Εκπομπή "NaMaSte" - Η Ρένα της Φτελιάς φτιάχνει γλυκό με μπισκότα Βιολάντα

Κεντρικά Γραφεία Εργοστάσιο
6ο χλμ Τρικάλων - Καρδίτσας, 42100, Τρίκαλα
24310 43090
24310 43539
Υποκατάστημα Αθήνας
Τίμου Μωραϊτίνη 33, 13675, Αχαρνές
210 8395110
210 8395111
Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης
Παπαδιαμάντη 21, 57009, Καλοχώρι Θεσσαλονίκη
2310 789646
2310 755696

Οικονομική Εξέλιξη

Η εταιρία μας τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει μια ακμαία ανοδική πορεία. Η χρονιά που πέρασε έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η προώθηση νέων προϊόντων, η εργατικότητα και οι άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, σε συνδυασμό με την εδραίωση των διεθνών δραστηριοτήτων μας, οδήγησαν σε ακόμη πιο θετικά πρόσημα.

Περισσότερα
logo

Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.