Κρέμα πορτοκαλιού με μπισκότα

Υλικά
½ λίτρο γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
135 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 πορτοκάλια
1 ξύλο κανέλλας
Μπισκότα Βιολάντα digestive

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε γάλα και προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού, τη μισή ζάχαρη και το χυμό ενός πορτοκαλιού. Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, ζάχαρη, κορν φλάουρ, ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξύλο κανέλας. Αδειάζουμε το ζεστό γάλα στο μπολ με το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς και επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει. Ξεφλουδίζουμε ένα πορτοκάλι και κόβουμε τα «φιλέτα». Σε τηγάνι ζεσταίνουμε βούτυρο με λίγη ζάχαρη και βάζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού. Βάζουμε 3-4 μπισκότα στο μπλέντερ και τα χοντροσπάμε. Στήνουμε πιάτο.

Πηγή: Blind taste

Κεντρικά Γραφεία Εργοστάσιο
6ο χλμ Τρικάλων - Καρδίτσας, 42100, Τρίκαλα
24310 43090
24310 43539
Υποκατάστημα Αθήνας
Τίμου Μωραϊτίνη 33, 13675, Αχαρνές
210 8395110
210 8395111
Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης
Παπαδιαμάντη 21, 57009, Καλοχώρι Θεσσαλονίκη
2310 789646
2310 755696
logo

Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.