Cheesecake με σπιτική μαρμελάδα ανανά

Υλικά (για 6 μερίδες)
Μπισκότα βρώμης με cranberries ΒΙΟΛΑΝΤΑ - 1 κουτί
Φρέσκια μέντα για το σερβίρισμα
Για τη κρέμα:
Κρέμα γάλακτος - 250 γρ.
Τυρί κρέμα - 250 γρ.
Ζάχαρη άχνη - 100 γρ.
Για την μαρμελάδα ανανά:
Ψίχα ανανά - 500 γρ.
Καστανή ζάχαρη - 200 γρ.
Χυμός λεμονιού - 3 κουτ. σούπας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εσάνς βανίλιας - 1 κουτ. γλυκού
Σφηνάκια ρούμι - 2

Εκτέλεση
Κόψτε την ψίχα ανανά σε μικρά κομμάτια. Βάλτε την στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και την εσάνς βανίλιας και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέστε το ρούμι και τον χυμό λεμονιού, και πολτοποιήστε με την ράβδο μπλέντερ.
Βάλτε την μαρμελάδα σε βάζο και διατηρήστε την για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.   
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτη κρέμα. Μοιράστε την κρέμα με ένα κορνέ στα μπισκότα και γαρνίρετε με την μαρμελάδα και φύλλα φρέσκια μέντας.

Πηγή: masterCLASS με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Κεντρικά Γραφεία Εργοστάσιο
6ο χλμ Τρικάλων - Καρδίτσας, 42100, Τρίκαλα
24310 43090
24310 43539
Υποκατάστημα Αθήνας
Τίμου Μωραϊτίνη 33, 13675, Αχαρνές
210 8395110
210 8395111
Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης
Παπαδιαμάντη 21, 57009, Καλοχώρι Θεσσαλονίκη
2310 789646
2310 755696
logo

Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.